
Danske storkøkkener er vant til at få leveret mælk og fløde i store 10-liters dunke fra Arla. 380.000 om året bliver det til. De bliver nu erstattet af en bag-in-box løsning.
Idéen kommer ikke fra Arla selv, men faktisk fra en Arla-kunde, Madservice Aalborg, der tog kontakt med mejerigiganten med nogenlunde disse ord:
”Skulle vi ikke se, om vi kunne fjerne noget plastik fra de store 10-liters dunke?”
Bag-in-box er som emballageløsning langt fra nogen ny opfindelse, og den anvendes i flere forskellige områder, bl.a. til vin, og har den fordel, at man kan slippe af med ganske meget plast.
Denne nye emballage reducerer mængden af plastik med 75 procent og mindsker CO2-udledningen i produktionen af dunkene med 50 procent sammenlignet med de oprindelige dunke.
Det kræver både tid og innovative løsninger at reducere brugen af plastik og CO2 i vores emballage, men hvert eneste skridt tæller i vores samlede arbejde mod mere klimavenlig emballage. Derfor er jeg stolt af, at vi nu er i mål med en ny emballage, som også giver mening ude i køkkenerne, siger Jesper Vanghøj, som er marketingansvarlig i Arla Pro.
Processen med at udskifte emballagen på Arla Pros 10-liters dunke er ikke gjort med et snuptag. Processen tog sin begyndelse i 2019 med henvendelsen fra Madservice Aalborg.
Det er meget positivt, at vi som forbrugere har haft mulighed for at blive hørt og inddraget i processen, da vi kan belyse nogle af de udfordringer, der kan opstå i den daglige håndtering af produktet helt fra varemodtagelsen til det ender i gryderne, siger Hanne Juul, som er leder af Madservice Aalborg.
De nye 10-liters dunke lanceres i denne uge, og de bidrager til Arlas samlede målsætning om at reducere sin CO2-udledning i produktion, logistik og energiforbrug med 63 procent inden 2030 samt at skifte til 100 procent genanvendelig emballage på egne brands inden 2025.
Kilde: Arla