Nye, genbrugsklare CRYOVAC-laminater® reducerer plastforbruget og emballageomkostningerne

SEE® har udviklet en ny serie laminater med høj barriere, som kan hjælpe fødevareproducenter med at bruge mindre plast i emballagen, forbedre genanvendeligheden og reducere de samlede emballageomkostninger.

De nye PP-baserede laminater har en tykkelse på 52 mikron. EVOH-barrieren giver de nye laminater en fremragende ilt- og fugtbarriere. Det holde produktet friskt og forlænge holdbarheden, samtidig reducers materialeforbruget med  65 – 80 %,  sammenlignet med traditionelle lågfilm og dybtræksfilm.

De nye laminater er genanvendelige og overholder retningslinjerne for On-Pack Recycling Label (OPRL) og CEFLEX-standarderne. De er certificeret som 90 % genanvendelige af Cyclos og kan genbruges i polypropylen (PP) strømme*.

Marta Lara, Senior Marketing Manager, Food Retail, EMEA hos SEE®, kommenterede: “Vores mål var at skabe laminater med høj barriere. Samtidig ønskede vi at støtte fødevareproducenternes mål om at forbedre bæredygtigheden og reducere omkostningerne. SEE’s® analyse af markedspriserne for dybtræks- og lågfilm sammenlignet med CRYOVAC-laminaterne® viser, at de nye genanvendelige løsninger kan reducere de samlede emballageomkostninger med mellem 50 og 75 %.”

CRYOVAC® Brand Recycle-Ready PP-baserede laminater er designet til horisontal fyldning, låg- og dybtræksapplikationer. De er ideelle til emballering af fersk kød, fjerkræ, røget og saltet kød samt oste. Laminaterne fås også med anti-dug.

Anti-dug filmen har fremragende optiske egenskaber der appellerer til forbrugerne og øger salget. EVOH barrieren forlænger holdbarheden og reducere risikoen for spild. Laminaternes genanvendelighed er med til at understøtte fødevareproducenternes miljømål.

Test af CRYOVAC-laminaterne® på højhastigheds-systemer registrerede pakkehastigheder på op til 120 pakker pr. minut (ppm) og forseglingstemperaturer på op til 185 °C.

Marta konkluderede: “Innovationer inden for fødevareemballage betyder, at fødevareforarbejdningsvirksomheder ikke behøver at vælge mellem ydeevne, omkostningsbesparelser og bæredygtighed. Teknologi og ekspertise udvikler sig konstant for at skabe fødevareemballageløsninger, der forbedrer effektivitet, produktivitet, sikkerhed og kvalitet samt cirkularitet.”

*Graden af genanvendelighed af den endelige emballage afhænger af den specifikke produktkonfiguration eller komponenter, der er beregnet til genanvendelse samt omfanget og tilgængeligheden af passende lokale genbrugsfaciliteter.

https://www.sealedair.com/uk/products/food-packaging/overwrap-films