Samarbejde om bæredygtig emballage

I samarbejde med Robatech har BVM Brunner udviklet pakkemaskiner til e-handelsemballage lavet af kraftpapir. I dette interview forklarer Artur Neuwirt, sælger hos BVM Brunner, hvad han sætter pris på ved samarbejdet med Robatech. Videoen illustrerer interviewet og viser uddrag fra produktionsprocessen af forsendelsesemballagen.

Packaging on demand

 

 

 

 

 

 

 

 

Hr. Neuwirt, du arbejder med salg hos BVM Brunner. Kan du kort præsentere din virksomhed?

BVM Brunner udvikler og producerer foliepakkemaskiner til kunder inden for en lang række brancher. Siden grundlæggelsen i 1985 har virksomheden udviklet sig til en førende international leverandør med salgsselskaber i Tyskland og i udlandet. Fokus er på vores kunders individuelle krav og behov, som vi konstant opfylder med nye innovationer, som f.eks. det brugervenlige Smartdisplay. Vores seneste nyudviklinger, to papiremballagesystemer, blev også skabt som svar på ændrede markedskrav.

Rul med kraftpapir

Fortæl os om det!

Vi havde tidligere specialiseret os i foliepakkemaskiner, men markedet efterspurgte i stigende grad maskiner, der pakker produkter i rent kraftpapir. Slutforbrugerne lægger nu stor vægt på bæredygtige emballagematerialer, så mange postordrefirmaer omstiller deres emballagesystemer.

Vi har derfor udviklet to nye systemer til e-handelssektoren, som pakker mindre forsendelsesprodukter i 100 % rent kraftpapir. På begge systemer er pakkeprocessen fuldautomatisk og producerer intet affald. Det er en stor fordel ud fra både et økologisk og et økonomisk synspunkt.

Hvordan begyndte samarbejdet med Robatech?

Til denne nye udvikling havde vi naturligvis også brug for påføringssystemer til lim, der delte det grundlæggende økologiske koncept i papiremballagesystemet. De skulle også være effektive og pålidelige for at opfylde vores krav. I modsætning til de sædvanlige kundeordrer, hvor kunden normalt bestemmer leverandøren, kunne vi i dette tilfælde vælge os selv. Vi kendte Robatech fra et tidligere kundeprojekt, og vi havde gode erfaringer med dem. Vi spurgte dem derfor, om de kunne tilbyde egnede klæbeapplikationssystemer til de nye systemer. Og det kunne de – deres systemer opfyldte vores krav perfekt – og Robatech hjalp os også med at finde et passende klæbemiddel til applikationerne.

Påføring af lim

Hvad var problemet der?

Søgningen efter det rigtige klæbemiddel viste sig at være et stort problem. Under de første tests af vores nyudviklede systemer åbnede flere pakker sig i løbet af kort tid. Vi testede derfor flere klæbemidler, indtil vi fandt det rigtige, som faktisk limede forsendelsesposerne pålideligt. Robatech gav os betydelig støtte i denne søgen, og det er vi meget taknemmelige for.

Hvem vil du anbefale disse systemer til?

BVM-emballeringsmaskinerne med limpåføringssystem fra Robatech er ideelle til alle e-handelspostordrevirksomheder, der ønsker at pakke mindre produkter enten i standardposer eller i kraftpapir, der passer til størrelsen. Med denne proces kan store forsendelseskasser erstattes af pladsbesparende papiremballage. Den reducerede emballagemængde sparer til gengæld på forsendelsesomkostningerne, og leveringskøretøjerne kan læsses mere effektivt. Desuden er Robatechs klæbeapplikationssystemer meget energieffektive og pålidelige, hvilket betyder, at der også her kan spares værdifulde ressourcer.

Andreas Felder og Arthur Neuwirt

Lad os tale om samarbejdet med Robatech. Hvordan vil du beskrive det?

Vi er generelt meget tilfredse med Robatechs service, kvalitet, hastighed og tilgængelighed. Det hjælper os især, når vi udvikler nye systemer, som det er tilfældet med papiremballagesystemerne.

I det aktuelle projekt gav Robatech os optimal rådgivning ud over deres egne produkter i jagten på det bedste klæbemiddel og tilbød os den mest omkostningseffektive løsning, der opfyldte alle vores krav.

Det intensive samarbejde om dette projekt har resulteret i et tillidsfuldt forhold mellem BVM Brunner og Robatech, som vi kan bygge videre på i fremtiden.

Hr. Neuwirt, tak for den behagelige samtale.

“Vi er meget tilfredse med Robatechs service, kvalitet, hastighed og tilgængelighed. Robatech gav os optimal rådgivning om udviklingen af papiremballagesystemerne og tilbød os den mest omkostningseffektive løsning, der opfyldte alle vores krav.”Arthur Neuwirt

Flere nyheder? Besøg vores hjemmeside.