Trofast tjeneste i 36 år

En R5 oliesmurt lamelvakuumpumpe fra Busch Vacuum Solutions har været i service siden 1987 i produktionsområdet for bageri og kagehandler Feinbäckerei Ruch. Den er stadig i brug 12 timer om dagen til transport af mel på bageriet i Rosdorf i det tyske oplandsområde Harz.


Pneumatisk vakuumtransportsystem: Ved hjælp af en gammel R5 vakuumpumpe fra Busch transporteres mel gennem rørledninger i Ruch-produktionsområdet. Kilde: Busch Vacuum Solutions.

“Det er en meget trofast pige, der står i hjørnet, og bare kører og kører,” siger Thorsten Ruch, administrerende direktør for Feinbäckerei Ruch, begejstret. “Pumpen har været til service fem eller seks gange i alle disse år, inklusiv olieskift, hvilket vi selv gjorde. Koblingsmuffen skulle udskiftes. Men det er ikke direkte relateret til pumpen. Derudover har vi ikke haft problemer. Den gør bare sit arbejde.”

R5 RC 0160 B leverer sug til et meltransportsystem. Ved hjælp af R5-vakuumpumpen transporteres melet rundt i Ruch-produktionsområdet gennem lukkede transportrør. De lukkede rør forhindrer kontakt med atmosfærisk luft. Dette forhindrer kontaminering. I løbet af de 36 år, hvor vakuumpumpen har været i brug, har den båret i alt ca. 45.000 ton mel.

Feinbäckerei Ruch er en familieejet virksomhed i fjerde generation. Bageriet blev grundlagt i 1905 af Robert og Amalie Ruch i Göttingen, en by i det tyske højland i Harzen. Virksomheden flyttede til Rosdorf i nærheden i 1987. I 2003 fusionerede det med Gerhardy-bageriet, der havde været i drift siden 1890. I 2020 blev produktionsanlægget i Rosdorf udvidet.

I dag har Feinbäckerei Ruch næsten 70 forskellige afdelinger i Göttingen-regionen. Omkring 600 medarbejdere arbejder i bageriet og kagebutikken, som tilbyder sine kunder mange typer brød, flutes, rundstykker, wienerbrød, kager, tærter og flødekager. Sortimentet omfatter også veganske produkter og produkter uden visse allergener. En leveranceservice og “Mannamia” kantiner fuldender virksomhedens koncept.