
Selvom plastemballage kun udgør en lille del af en fødevares samlede udledning af CO2, fravælger mange danskere (66 procent) plastemballage, viser en undersøgelse fra Plastindustrien
Valget sker ofte med baggrund i at mindske plastforureningen, som vi faktisk har relativ lidt af her i landet. I stedet kan det øge madspildet. Plastemballage er nemlig blandt de allerbedste emballagetyper til at forlænge holdbarheden og dermed forhindre madspildet. Netop det kom i fokus i går, da det var FN’s internationale madspildsdag verden over.
Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad, sætter fingeren på det, som mange opfatter som det oplagte dilemma
Mange forbrugere har i snart mange år set sig sur på plastemballage, og den fylder da også en del i vores affaldspande. Men vi glemmer tit, at det er netop emballagen som er med til at få vores mad til at holde længere. Derfor skal vi alle blive klogere på plastens muligheder. Hermed mener jeg bestemt ikke, at vi skal have mere emballage, men vi skal hele tiden udvikle mere intelligent og bæredygtig emballage.
I stedet for at se plastemballagen som skurken, skal man i stedet fokusere på den kultur, der ligger i vores affaldshåndering.
Vi tænker rigtigt meget over, hvordan plastemballage bliver gjort nemmere at genbruge og genanvende. Som industri tager vi gerne et stort ansvar for at gøre plastemballagen mere bæredygtig. Blandt andet har vi udarbejdet en populær designguide, som viser, hvordan man kan træffe de grønne valg i designfasen, siger Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.
Kilde: Plastindustrien