Plastvirksomheden Carmo, der ligger på Sjælland, har udviklet en drejeventil til bl.a. urinposer. Ventilen er unik, og derfor vil virksomheden gå ud på verdensmarkedet med ventilen.
Ventilen er sammenstøbt af to materialer, så en samleproces undgås. Men rejsen ud på verdensmarkedet skal være beskyttet af et verdensomspændende patent.
– Nu hvor vi har knækket koden til at støbe en drejeventil i ét stykke, skaber vi muligheden for at masseproducere ventilen omkostningseffektivt i Danmark. At produktet ikke skal samles af flere dele, medfører færre processer, færre fejl og dermed en lavere pris for kunden. Ulempen er, at det kun gør produktet mere attraktivt for andre at kopiere, og derfor har vi sat fuld speed på at få beskyttet rettighederne i rette tid, fortæller Claus Ishøy, der er CEO hos Carmo.
Derfor er der indledt et patentsamarbejde med patent- og varemærkebureauet Budde Schou, der skal sikre et verdensomspændende patent.
Det ser Budde Schou som en god idé.
– Produktet, som Carmo sender på markedet nu, er som udgangspunkt forholdsvis let at kopiere. Derfor er det rettidig omhu, når de har været tidligt ude at sikre rettighedsbeskyttelse – en beslutning, der kan vise sig at være mange penge værd på lang sigt, vurderer Louise Floor Frellsen, der er European Patent Attorney, og har stået i spidsen for samarbejdet med Carmo.
Carmos drejeventil er produceret med mindre plastmateriale og et reduceret plastspild. Det forhold øger ifølge Claus Ishøy behovet for patentbeskyttelse.
– Virksomheder over hele verden efterspørger i stigende grad produkter med et reduceret CO2-aftryk. Så det er klart, at man som underleverandører til eksempelvis medicoindustrien kan løfte sin konkurrenceevne markant, hvis man går på markedet med produkter, som reducerer CO2-aftrykkket. På den baggrund er vi glade for, at vi nu har fået bygget et effektivt skjold mod kopiering af vores ventil, siger Claus Ishøy.
Kilde: Carmo