I årevis har danske forbrugere været vant til at, at kød lå i en bakke og den var så i øvrigt flowpakket. Nu vil Coop sende bakken på pension. I stedet vil kødet fra uge 34 blive pakket i en flowpack-emballage, der meget enkelt består af en plastpose, der er svejset sammen.
Kommer man af og til i svenske supermarkeder, vil man måske have oplevet posen, da den allerede er ude i handlen i vores naboland.
Ved at droppe bakken, kan Coop sparer op til 169 tons plast om året, og opnå en CO2-reduktion på næsten 540 tons.
Det kan være en vanesag for forbrugerne, at der nu ikke er en bakke, der både beskytter og holder styr på kødet. Men den nye emballage beskytter lige så godt, lover Coop.
– Skiftet til flowpack reducerer vores samlede mængde af plastemballage betragteligt. Det glæder jeg mig over. Jeg håber, at forbrugerne vil tage godt imod de nye poser, og at de hurtigt vænner sig til, at så tynd en pose faktisk er lige så god til at beskytte varen, som de gamle bakker, siger Thomas Roland, chef for kvalitet og ansvarlighed i Coop
Hvis nogle lige skal vænne sig til en pose uden bakke er det helt naturligt. Kødbakken kom ind som emballeringsform i 1970´erne, så det er gammel svend, der bliver erstattet.
Langt det meste kød vil blive emballeret i de nye flowpack-poser. Kun hakket kylling, hakkekød fra Irma, Bornholmergris og Poppelgris vil forsat komme i de traditionelle kødbakker.
Kilde: Coop