Snart skal det være slut med engangsemballage hos fastfood-kæden Sunset Boulevard. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen, og nu tager man næste skridt; genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage.
Der er tale om en forsøgsordning, der vil køre fra på mandag og en måneds tid frem. Forsøget er begrænset til Sunset Boulevards restaurant på Vejlevej i Kolding og til Hereford-burgeren.
Maden bliver serveret direkte på en ny fødevaregodkendt og vaskbar bakke, der fungerer som en tallerken, mens dips serveres i vaskbare bægre.
– Gennem årene har vi skilt os af med en masse unødvendigt engangsemballage i restauranterne og ved take away, og ambitionerne stopper selvfølgelig ikke der. Vi går efter et absolut minimum af engangsemballage. Den vision kan den nye serveringsbakke og de vaskbare dip-bægre potentielt spille en stor rolle i at gøre til en realitet, siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch.
Med testen skal kæden gøre sig erfaringer med gæsternes reaktioner og brug af bakkerne og bægrene i praksis. Bliver testen en succes, vil den administrerende direktør ikke tøve med en fuld implementering i samtlige kædens 48 restauranter landet over.
– Vores grundholdning er ’jo mindre, jo bedre’, og selvfølgelig er vi opsatte på at komme så meget engangsemballage som overhovedet muligt til livs, så snart vi har de rette løsninger klar til gæsterne, siger han.
Kilde: Sunset Boulevard