
Flere ansatte, en skaleret produktion og behov for at sikre bæredygtigheden i hele produktionen.
Jo, det gav en stor omvæltning for virksomheden Skiltefabrikken.nu i Ribe, da man blev udvalgt til at stå for produktionen af 92.000 bæredygtige medaljer til deltagerne i Royal Run.
– Royal Run henvendte sig, og tanken var oprindeligt medaljer lavet i træ. Jeg præsenterede dem i stedet for et koncept med medaljer fremstillet af bæredygtigt acryl, siger Søren Schmidt Christiansen, direktør og indehaver, Skiltefabrikken.nu, der har fem medarbejdere.
Den royale ordre, har vendt op og ned på skilteforretningen.
– Vi skulle gå fra nul til hundrede på ingen tid. Royal Run-medaljerne har åbnet mange døre for os, og vi kan se, at vi har været foregangseksempel inden for branchen med vores bæredygtige løsning, siger Søren Schmidt Christiansen.
For da den danske Tour de France-organisation skulle finde en producent, der kunne stå bag 16.000 medaljer til Tour de Storebælt, der gik forud for verdens største cykelløb på dansk grund i 2022, kiggede de også mod Ribe.
Baggrunden for, at det blev en mindre danske virksomhed i det jyske, som løb med opgaverne, og ikke fx en kinesisk virksomhed, skal findes i den helhedstanke, der ligger bag.

For en ting var selve medaljerne, der er lavet af såkaldt Green Cast Acryl, – der skulle jo også bånd på. Her kunne man finde på så mange forskellige løsninger, men Søren Schmidt Christiansen fandt seks sociale værksteder i det sydjyske, hvor socialt udsatte sad ved symaskinerne.
– Det var en stor opgave også at få den sociale bæredygtighed tænkt med ind i medaljerne, men det var vigtigt for os, at den dimension også indgik, siger Søren Schmidt Christiansen, der oplever, hvordan grøn og social bæredygtighed er et reelt konkurrenceparameter.
– Alternativet har ofte været medaljer fremstillet af stål i Kina, og hvor både fremstilling og transport betyder stort CO2-aftryk. Vi har tænkt det grønne ind i alle led og samtidig har vi leveret en meningsfuld opgave til værksteder for socialt udsatte.
Søren Schmidt Christiansen kan i dag se tilbage på et år, hvor det dels lykkedes at skabe en produktion i en hidtil uset størrelse, dels at få udviklet et bæredygtigt forretningskoncept. Han er glad for, at han rakte ud efter hjælp, da opgaven tikkede ind.
– Vi tog fat i Erhvervshus Sydjylland og fik sparring til, hvordan vi skulle gribe det an. Det handlede både om at få øget kapaciteten og få de rette folk ind, siger Søren Schmidt Christiansen, der ansatte to i produktionen og desuden blev anbefalet en SMV:Vækstpilot-ordning, hvor han kunne få en vidensmedarbejder ind med løntilskud.
– Vi fik en medarbejder ind i virksomheden, som kunne arbejde i dybden med det bæredygtige, blandt andet opbygning af produktionen og hele logistikken med at få medaljerne ud til seks forskellige sociale værksteder med mindst mulig klimabelastning. Sådan en vækstpilotordning er guld værd for en mindre virksomhed som vores, siger han.
Skiltefabrikken.nu har lavet en vækstplan, hvor de over det næste år satser på at ansætte yderligere to medarbejdere.
Kilde: Skiltefabrikken.nu