Papirspecialisten UPM og Michelman, der er blandt de førende indenfor barrierebelægninger, har sammen udviklet tre nye typer papiremballager.
De er hver i sær genanvendelige og målrettet til at erstatte ikke-genanvendelige løsninger, der bruges på de respektiver områder.
Nogle produkter er mere udfordrende at udvikle emballage til end andre. Kaffe er blandt de produkter, der stiller ekstra høje krav til bl.a. barriereegenskaberne, hvis kaffesmagen ikke skal forsvinde.
Her har de to kombineret UPM Solide Lucent-basispapir med tre af Michelmans vandbaserede belægninger, hvilket tilsammen giver så robuste ilt- og fugtdampspærringer med varmeforsegling, at den kan anvendes til fx chokolade og kaffe.
Et koncept, der bygger på en yderst effektiv kombination af enten UPM Asendo eller UPM Asendo Pro barrierepapir er udviklet til frosne fødevarer. Her blive papiret kombineret med Michelmans næste generation af varmeforseglbare barrierebelægninger.
Sidste af de tre nye løsninger er målrettet vanddamp og fedt. Her er det Michelmans VaporCoat 2240-belægning, som er i spil sammen med papirtyperne Asendo eller Asendo Pro.
Alle tre konstruktioner er testet for genanvendelighed i henhold til PTS RH 021/97 Cat II-metoden.
Kilde: UPM